Om meg og Rønningen

Keramikkverksted og utsalg – et stuttreist paradis ifølge kulturjournalisten fra Hamar Arbeiderblad – ligger ca. 1km øst for Jølstadkrysset.

Jeg har arbeidet med keramikk siden 1971, og etter praksis hos keramikerne Anne Johanne Sørheim, Leif Heiberg Myrdam, Odd og Kari Gjerstad og utdannelse ved Bergen Kunsthåndtverkskole har jeg siden 1981 levd av keramikken ved salg fra egne verksteder og til gallerier landet rundt.

Bolig, utsalg og verksted er på småbruket Rønningen, som er barndomshjemmet til min mor.

Naturen inspirerer stort og jeg bruker mange naturmaterialer til å prege overflater.
Siste år (2013-2014) har jeg gått på linje for eksperimentell formgivning i organisk materiale på Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører for å eksperimentere og videreutvikle samspillet med keramikken.

Bor i naturskjønne omgivelser, og som hageentusiast er jeg inspirert til å jobbe med keramikk i nærhet til hage både dekorativt og i samspill.

Husmannsplassen Rønningen ligger i landlige omgivelser på en høyde med god utsikt over Mjøsa. Eiendommen med hovedhus og verksted ligger i et åpent kulturlandskap med gode solforhold.  I sommerhalvåret er verkstedet omkranset med blomster i alle farger og egen kjøkkenhage. I tilknytning til verkstedet er det opparbeidet eget gårdstun med gode parkeringsmuligheter for biler og busser.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s